COVID-19 Merjenje temperature

COVID-19 Merjenje temperature

Telesna temperatura je že dolgo časa eden izmed pokazateljev splošnega zdravja. V primeru bolezni, infekcije ali drugih zdravstvenih težav, je ta največkrat povišana in lahko služi kot prvi indikator, da se v organizmu nekaj dogaja. V situaciji, v kateri smo se znašli danes, ima merjenje telesne temperature pomembno vlogo pri zajezitvi širjenja okužb s Korona virusom in skorajda vsak dan lahko spremljamo situacije, kjer posameznikom merijo temperaturo – bodisi ročno ali s pomočjo avtomatskega brezkontaktnega zajema.

Metode merjenja telesne temperature

Neglede na to, da je na prvi pogled vse skupaj videti izredno enostavno, je potrebno za zanesljiv sistem merjenja upoštevati več dejavnikov. Pri brezkontaktnem merjenju ne smemo nikoli zanemariti temperature okolice, prav tako pa moramo upoštevati nekatere druge dejavnike:

  • Spol: Ženske imajo nekoliko nižjo telesno temperaturo kot moški.
  • Čas v dnevu: Običajno imamo najnižjo telesno temperaturo zjutraj, svoj vrh pa doseže pozno popoldne.
  • Telesna aktivnost: Bolj kot smo telesno aktivni, več energije potrebujejo naše mišice, višja je tudi telesna temperatura.

Merjenje temperature tkiv telesa je zelo točno in zanesljivo, vendar pa je metoda invazivna in zahteva čas. Merjenje temperature na površini - čelo ali zapestje, je hitra, neinvazivna metoda, na točnost katere pa lahko vpliva temperatura okolice.

Princip merjenja temperature na površini telesa

V primeru zajema temperature na površini telesa, je v samo meritev vedno vključen kompenzacijski algoritem, ki za izračun prikaza temperature upošteva temperaturo okolice in temperaturo zapestja ali čela. Pogrešek meritve v tem primeru ne sme presegati 0.3 stopinje Celzija.

Rešitve

Kot smo že dejali, mora biti rešitev vedno prilagojena uporabnikom in hkrati cenovno sprejemljiva in zanesljiva. Za avtomatsko brezkontaktno merjenje temperature ob vstopih v podjetja, šole, banke, nakupovalne centre, bolnišnice, cerkve... se je v praksi kot najboljša rešitev izkazala uporaba merjenja temperature z IR senzorjem - na zapestju, kot optimalna možnost ali na čelu. Pri podjetju Uniview imajo s sistemi ogromno izkušenj in prednost vedno dajejo merjenju na zapestju, seveda pa obstaja tudi možnost sistema z merjenjem temperature na čelu.

Vse kaže, da problematika virusa Korona prerašča v endemijo - z virusom se bomo morali naučiti živeti in investicija v sistem avtomatskega merjenja temperature je dolgoročna naložba, ki vam bo v pomoč pri ohranjanju zdravja vas, vaših zaposlenih in obiskovalcev.
Za več informacij prelistajte brošuro Avtomatsko brezkontaktno merjenje temperature.

 
 
 

Povpraševanje

 

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Mobicom d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.