Leto 2022 bo v znamenju DSC brezžične tehnologije PowerG

Leto 2022 bo v znamenju DSC brezžične tehnologije PowerG

23.12.2021

V Sloveniji je še veliko objektov brez vgrajenih naprednih protivlomnih sistemov. Zgolj mehanska zaščita za vse, ki bi se radi polastili premoženja in lastnine, ne predstavlja resne ovire do uresničitve njihovih načrtov. Objekti brez vgrajene aktivne varnostne zaščite, zato postajajo preprosto dostopni za vse poklicne in "ljubiteljske" vlomilce.

Lastniki takšnih objektov imajo pravzaprav tri možnosti. Ne storijo nič in upajo, da ne bodo postali del slovenske statistike v rubrikah črne kronike. Ta možnost je najbolj tvegana, saj je objektov brez delujočega aktivnega varnostnega sistema vse manj, zato vsako leto za nekaj odstotkov naraste statistična verjetnost, da bodo nepovabljeni obiskali prav ta objekt. Druga opcija je vgradnja žičnega sistema, ki zahteva precejšnje gradbene posege za ožičenje celotnega objekta. Ta možnost je na koncu najdražja in kar kliče k težavam zaradi ranljivosti žic, nedoslednosti in nestrokovnosti pri načrtovanju sistema.

Tretja možnost je vgradnja DSC brezžičnega sistema, ki temelji na napredni varnostni tehnologiji PowerG, ki nudi vso funkcionalnost tradicionalne žične napeljave, odpadejo pa visoki inštalacijski stroški in ranljivost žic. DSC inženirji pri razvoju PowerG brezžičnega sistema niso sklepali kompromisov in so izkoristili tudi priložnosti, ki jih uporabnikom ponuja brezžičnost in mobilnost sistema. Seveda pa ne smemo zanemariti hitrosti, enostavnosti in nenazadnje čistoče pri vgradnji brezžičnega DSC PowerG sistema.

PowerG predstavlja eno najbolj zanesljivih in varnih brezžičnih komunikacijskih tehnologij na trgu. Senzorji zanesljivo brezžično komunicirajo s centralo do razdalje 2 kilometra (vidne razdalje) brez dodatnih ojačevalnikov brezžičnega signala. To lastnost tehnologije bodo cenili vsi, ki se ukvarjajo z načrtovanjem varovanja na obstoječih večjih industrijskih okoljih. Inženirji pri DSC so za povečanje kakovosti brezžičnega signala in podaljšanje avtonomije baterijskega napajanja vgradili tehnologijo, ki za vsak element v sistemu ves čas preverja kakovost komunikacijskega signala in prilagaja moč na najnižjo možno raven ob najvišji kakovosti komunikacije. Tudi zato imajo baterijski sklopi v elementih tehničnega varovanja do 8-letno življenjsko dobo.

Lastniki PowerG sistemov so lahko brez skrbi tudi glede varnosti brezžične komunikacije in neprebojnosti pred poskusi kibernetskih vdorov, saj so DSC inženirji vgradili sistem za napredno 128-bitno AES enkripcijo in tehnologiji, ki skrbita za naključno spreminjanje frekvenc (FHSS) in večkanalno časovno terminirano dvosmerno komunikacijo med elementi (TDMA).

Ne pozabimo pomembne malenkosti. Upravljanje sistema preko pametnega telefona vključuje "tehnologijo oblaka". Lastnik oblaka ima tako neomejene možnosti. Kdo pa je lastnik oblaka, ki bdi nad vašim protivlomnim ali video-nadzornim sistemom? Ta ve vse. Johnson Controls, v sklopu katerega deluje tudi DSC, je največja korporacija elektronske opreme na svetu. Strežniki za obdelavo informacij oblaka so na treh različnih kontinentih, dostop do informacij pa zahteva stroge varnostne protokole.

Napredno varnostno tehnologijo v naboru izdelkov kanadskega proizvajalca DSC podpirajo naprave DSC (PowerSeries) Neo (Power G), ki predstavljajo kompletni nabor brezžičnih in hibridnih elementov za postavitev še tako kompleksnega protivlomnega sistema. Vse naprave so certificiranje v skladu z najvišjo stopnjo zahtev za komercialne aplikacije (Wireless Commercial Vloy Listing 1, 2 in 3).

Pred kratkim je DSC predstavil novo brezžično alarmno centralo WP8360 PowerG, ki poenostavlja in pohitri instalacijo brezžičnega sistema, sam zagon sistema pa se izvede prek brezplačne mobilne aplikacije ConnectAlarm, ki omogoča tudi popolno upravljanje sistema na daljavo.

Pri družbi Mobicom resnično verjamemo v moč najbolj napredne brezžične varnostne tehnologije PowerG, zato smo pripravili akcijsko novoletno ceno za brezžično centralo in druge elemente brezžičnega sistema - brezžično tipkovnico, brezžično sireno, in brezžične senzorje. Privoščite si darilo zase, za svoje najdražje in zaščitite svoje premoženje. Če ga boste vgradili pravočasno, nikoli ne boste izvedeli, ali ste bili tik pred tem še visoko na seznamu načrtovanih obiskov tistih, ki si jih v vašem objektu zagotovo ne želite.

 
 
 

Povpraševanje

 

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Mobicom d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.