Zakaj se delež uspešno preiskanih kaznivih dejanj zvišuje?

Zakaj se delež uspešno preiskanih kaznivih dejanj zvišuje?

08.12.2020

V zadnjih desetih letih se je po podatkih slovenske Policije v povprečju zgodilo letno 50.000 kaznivih dejanj zoper premoženje. V kriznih (recesijskih) letih jih je bilo nekoliko več, v časih debelih krav pa nekaj manj. To pomeni v povprečju 136 tovrstnih kaznivih dejanj na dan.

Dobra novica je, da se delež uspešno preiskanih kaznivih dejanj zoper premoženje vsako leto povečuje in je v letu 2019 znašal 31,6 odstotkov. Uspešnost pri iskanju storilcev in odtujenega premoženja lahko pripišemo tudi temu, da so stavbe vse bolj opremljene s sistemi, ki pomagajo pri uspešni identifikaciji oseb, ki povzročijo kazniva dejanja zoper premoženje.

Med najpogostejša kazniva dejanja zoper premoženje, storjena na območju Slovenije, sodijo tatvine in vlomi. Storilec lahko vlomi v nevarovan objekt v samo nekaj sekundah. Zato je pomembno, da se ob vlomu sreča s čim večjim številom ovir, ki mu otežijo delo in ga zadržijo do prihoda intervencije.

Storilci se vse pogosteje odločajo za hitre vlome, čeprav vedo, da je objekt tehnično varovan in bo na kraj dogodka prišla intervencijska ekipa. Zato je pomembna kombinacija mehanskega in tehničnega varovanja, da storilec naleti na različne mehanske ovire po zaznavi in prenosu alarma do intervencijskega centra, saj se s tem podaljša čas, ki je potreben za izvršitev tovrstnega kaznivega dejanja.

 
 
 

Povpraševanje

 

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Mobicom d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.