Avtomatsko brezkontaktno merjenje temperature

Avtomatsko brezkontaktno merjenje temperature

25.09.2020

Leto 2020 si bomo verjetno zapomnili po karantenah in omejevanju gibanja. Žal se situacija s Korona virusom ne umirja in vsak dan se srečujemo z novimi ukrepi, ki naj bi preprečili njegovo širjenje in omogočili zajezitev okužb.

Telesna temperatura je že dolgo časa eden izmed pokazateljev splošnega zdravja. V primeru bolezni, infekcije ali drugih zdravstvenih težav, je ta največkrat povišana in lahko služi kot prvi indikator, da se v organizmu nekaj dogaja. V situaciji, v kateri smo se znašli danes, ima merjenje telesne temperature pomembno vlogo pri zajezitvi širjenja okužb s Korona virusom in skorajda vsak dan lahko spremljamo situacije, kjer posameznikom merijo temperaturo – bodisi ročno ali s pomočjo avtomatskega brezkontaktnega zajema.

Novice, ki so pred vami, so napisane z namenom kratkega pregleda tehnologij in rešitev s področja avtomatskega brezkontaktnega zajema temperature ljudi - zaposlenih, obiskovalcev... pregledali bomo tudi nekatere druge rešitve, ki nam jih omogoča tehnologija vgrajena v današnje napredne video-nadzorne sisteme. Ni naključje, da ponujamo tudi rešitve s področja avtomatskega merjenja temperature, saj je tehnologija direktno povezana z video-nadzornimi sistemi - področje, na katerem delujemo preko 25 let. Proizvajalca Uniview in Avigilon sta se seveda na nastalo situacijo odzvala vsak s svojimi rešitvami. Uniview bolj s samostojnimi sistemi, ki omogočajo brezkontaktno merjenje temperature, Avigilon, ki je mednarodno priznan po izjemnih programskih rešitvah pa s pametnimi algoritmi, vgrajenimi v kamere, ki omogočajo zajezitev širjenja okužb.

Pri podjetju Mobicom že četrt stoletja skrbimo za vrhunske sisteme tehničnega varovanja. Vsak dan lahko učinkovitost sistemov spremljamo preko izkušenj naših uporabnikov. In da, alarmni sistem učinkovito zaščiti vas in vaše premoženje, video nadzorni sistem omogoča nadzor, optimizacijo in učinkovitost poslovnih procesov, pretoka ljudi, prometa... Aplikacij, ki jih nudi dobro zasnovan sistem tehničnega varovanja, je praktično neskončno in dobra praksa je pokazatelj, da je odločitev za investicijo v sistem tehničnega varovanja pravilna.

Vse kaže, da problematika virusa Korona prerašča v endemijo - z virusom se bomo morali pač naučiti živeti in investicija v sistem avtomatskega merjenja temperature je dolgoročna naložba, ki vam bo v pomoč pri ohranjanju zdravja vas, vaših zaposlenih in obiskovalcev.

Brošuro o avtomatskem brezkontaktnem merjenju temperature lahko prelistate TUKAJ.

 
 
 

Povpraševanje

 

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Mobicom d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.