Naj dom varuje preizkušena tehnologija

Naj dom varuje preizkušena tehnologija

22.10.2019

Alarmni sistemi so vse zmogljivejši. Tega se zavedajo tudi vlomilci, ki raje poiščejo lažje tarče.

Statistika postreže z zanimivimi ugotovitvami. Ste vedeli, da več kot 86 % zasebnih hiš in stanovanj po svetu nima vgrajenega alarmnega sistema? V Sloveniji je ta delež še višji. Najverjetneje bi se več lastnikov nepremičnin odločilo za vgradnjo alarmnega sistema, če bi vedeli, da se vlomilci izogibajo hišam z vgrajenim alarmom, saj imajo »na trgu« na voljo še dovolj »enostavneje dostopnega« premoženja.

Glavni varnostnik, ki ni iz mesa in krvi

Čeprav misel na škatlico ob vhodu, ki kazi videz prostora, v katerem so nameščeni različni senzorji in kamere, večini ljudi ni všeč, uporabniki, ki so že bili žrtve vlomov in tatvin, odkrito priznajo, da jim alarmna centrala omogoča mirnejši spanec. Ta namreč predstavlja srce in pamet vsakega alarmnega sistema, saj deluje v vlogi glavnega varnostnika.
Katero izbrati? Predvsem takšno, ki pokrije vse potrebe po varovanju objekta. V Sloveniji in tujini je zadnja leta zelo priljubljena alarmna centrala DSC NEO HS2016. Nanjo žično ali brezžično povežemo celo vrsto tipal in do 8 tipkovnic in siren, žičnih ali brezžičnih. Centrala že v osnovi pokriva do 6 področij varovanja in omogoča razširitev na 16 žičnih ali brezžičnih področij (v do dveh particijah). Primerna je tako za stanovanjske in poslovne, kot večstanovanjske objekte. Sistem omogoča 47 različnih uporabniških gesel, uporabniki se lahko identificirajo tudi z obeski za vklop/izklop alarma.

Zapomni si (skoraj) vse

Tudi pomnilniška zmogljivost ni od muh, saj si alarmna centrala DSC NEO HS2016 zapomni 500 zadnjih dogodkov in nam o njih tudi poroča – lokalno ali na daljavo (prek oddaljenega dostopa).
Centrala ima v osnovi vgrajen analogni komunikator, na voljo pa so tudi modernejši načini komunikacije prek IP ali HSDPA vmesnikov, ki omogočajo enostavno upravljanje sistema preko pametnih naprav.
Vsa komunikacija je šifrirana s 128-bitno AES-enkripcijo, zato je nepridipravi ne morejo zlorabiti. Zelo pohvalna je tudi implementacija nadgradenj, saj se samodejno posodobi, ko je posodobitev na voljo, po vzorih iz sveta mobilne telefonije in računalništva.

Kanadski izdelek s kitajsko ceno

Kanadski proizvajalec je z DSC izdelki v Sloveniji prisoten že 23 let, zato so njegovi sistemi vgrajeni v veliko stanovanjskih, poslovnih in drugih objektov. Cena naprave je namreč »skoraj kitajska«, čeprav je izdelek kanadski. Mobicom (www.mobicom.si) centralo prodaja za vsega 107 evrov, v ponudbi pa so tudi najrazličnejši »pomočniki« omenjenega varnostnika.

 
 
 

Povpraševanje

 

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Mobicom d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.